Опитування

Як вам наш сайт?

Переглянути результати

Loading ... Loading ...
Архів
Категорії

У Боянському ліцеї «Лідер» з 20 по 24 березня проходив Тиждень психології «5 днів у світі Емоцій»

У Боянському ліцеї «Лідер» з 20 по 24 березня проходив Тиждень психології «5 днів у світі Емоцій». Проведення Тижня психології – цікавий творчий процес, в якому були задіяні всі учасники освітнього процесу.
Соціально-психологічна служба підібрала такі заняття, ігри, тести, які формують реальні оцінки своїх можливостей, залучають учнів до активних форм проведення дозвілля, розвивають комунікативні здібності, впевненість у своїх діях, виховують культуру поведінки. Кожен учень мав змогу проявити свої здібності, нахили, висловити свою точку зору й обґрунтувати її. Всі щодня знайомилися з цікавою інформацією психологічного змісту, що відповідала зазначеній темі дня.

Протягом тижня психологічною службою ліцею були проведені:
Психологічні акції: «Калейдоскоп настрою», «Комплімент дня», «Подаруй світу посмішку», «Я обираю мир» «Передбачення на день», «Думки «Великих» на щодень». Акції подарували всім її учасникам позитивні емоції та яскраві враження.
Тренінгові заняття: «Поговоримо про емоції», «Оминаємо гострі кути», «Успішна людина – успішна у всьому», «У колективі жити – з усіма дружити», де учні вчилися розпізнавати свої емоції, опановували ефективні способи розв’язання конфліктів, визначали уміння, які сприятимуть досягненню успіху у житті.
Психологічні ігри: «Колір настрою», «Слідопити». Учням початкових класів припали до душі релаксаційні перерви з розмальовками Карли Жерар. Учні змогли з користю провести своє дозвілля між уроками.
 Наші ліцеїсти з радістю брали участь у різноманітних проєктах: «Автопортрет класу», який є одним з найефективніших методів розкриття особистостей, допомагає визначити психологічний стан дітей, виявити їх переживання і актуальні аспекти самосвідомості, розкрити потенційні можливості, тому учні ліцею працювали над створенням цього шедевру; «Пелюстки дружби»  – класи виготовляли квітку з побажаннями ліцею, друзям, сім’ї. Квіточки разом склали чудовий букет що символізував дружбу, толерантність учнів і особливість кожного класу
 Цікавим для учнів стало проходження експрес – діагностики «Що означає колір твоїх очей». Також не залишила нікого байдужим і проведена конференція з учнями «Психологія кольору «Веселковий тонік»», яка розповідає про те, що з самого народження кожного з нас оточують кольори, що виявляють вплив на організм, нервову систему та психіку людини, налаштовуючи її на взаємодію з оточуючим світом. Колір притягує нас і до нас.
Робота була плідною, активною та насиченою. У кожному проведеному заході був використаний метод «рівний-рівному», за допомогою якого діти були як учасниками, так і організаторами. Це допомогло створити дружню, невимушену атмосферу, по д арувало радість від спілкування та море позитивних емоцій.