Опитування

Як вам наш сайт?

Переглянути результати

Loading ... Loading ...
Архів
Категорії

Пам’ятка-нагадування щодо правил поведінки в зимовий період

· Коли ви рухаєтеся по дорогах, то не поспішайте, не біжіть, бо можете посковзнутися і впасти.

· Ніколи не ковзайтеся, щоб не збити іншихлюдей, які рухаються поруч, а ще тому, щобненароком не виїхати на проїжджу частину, бо ценебезпечно.

· Не ходіть дуже близько біля краю дороги, щобвас не зачепила машина, яка випадково втратилакерування.

· При переході дороги будьте особливо пильні. Переходьте її лише на переході й уважнопридивляйтеся, щоб не було поблизу машин, аботільки тоді, як транспортні засоби вжезупинилися.

· Ніколи не перебігайте дорогу навіть коли немаєтранспорту, бо по слизькій дорозі бігтинебезпечно.

· Не катайтеся на ковзанах по дорогах, а тимбільше по проїжджій частиніце дуженебезпечно. А є ще й такі «герої», що чіпляютьсяключками за машини, щоб прокататися «з вітерцем». Не робіть цього ніколи! Машина можезагальмувати і такий «герой» вдариться лобом з усього маху в машину. На дорозі можуть бути виїмки, частина дороги може не бути покритальодом. Кататися треба на катку, там спеціальноочищені від зайвих предметів майданчики, якізаливають водою, тому поверхня там рівненька, гладенька, по ній добре кататися.

· Ніколи не спускайтеся на санках або на лижах з тієї гірки, що веде на дорогу.

 Обходьте транспортні засоби дуже уважно, коли обмежена або недостатня видимість. Спочаткупереконайтеся, що машин нема, а тоді обходьте. Як каже народна мудрість: «Сім раз від мір, а раз відріж».

· Зимова дорога криє в собі небезпеку, тому зосередьте на ній всю увагу.