Опитування

Як вам наш сайт?

Переглянути результати

Loading ... Loading ...
Архів
Категорії

АЛГОРИТМ ДІЙ на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаною з реєстрацією випадків захворювання на короно вірусну хворобу (COVID -19)серед здобувачів освіти та працівників закладів освіти

1.Проведення інструктажу з працівниками закладу освіти щодо необхідності негайного реагування при виявленні первинних симптомів хвороби в учасників освітнього процесу (висока температура, сухий кашель, лихоманка)                                              

  1. Проведення інструктажу з батьками (в онлайн-режимі) щодо необхідності перевірки стану здоров’я дитини зранку, перед відвідуванням освітнього закладу. Інструктаж має містити наступну інформацію: у випадку виявлення ознак хвороби (висока температура, сухий кашель, лихоманка), необхідно залишити дитину вдома і звернутись до лікаря. Про відсутність дитини в освітньому закладі у зв’язку із станом здоровя необхідно повідомити класного керівника/ вихователя або керівника освітнього закладу.

  1. У разі виявлення хворого вихованця/ учня чи працівника під час прийому до освітнього закладу, такий вихованець/ учень чи працівник не допускається до навчання/роботи. У випадку, якщо учень прийшов до освітнього закладу без батьків, необхідно їх повідомити.                                               
  1. У разі виявлення первинних симптомів хвороби (висока температура, сухий кашель, лихоманка) під час освітнього процесу, необхідно максимально ізолювати учасника освітнього процесу, забезпечивши індивідуальними захисними засобами (маска, рукавички)
  1. Повідомлення керівника, медичної сестри (відповідальної особи) про виявлення первинних симптомів хвороби в учасників освітнього процесу (висока температура, сухий кашель, лихоманка)                                                   
  1. У разі виявлення хворого вихованця/ учня чи працівника під час освітнього процесу, забезпечити виконання таких заходів, як тимчасове обмеження входу до установи та користування приміщеннями                                                 

 

  1. При виявлені хворого, визначається перелік приміщень, у яких перебував хворий та забезпечується обмеження їх використання та пересування по маршруту переміщення хворого.                                                  

 

  1. При отриманні інформації про хворого працівника, необхідно з’ясувати, з ким працівник контактував (наближався ближче двох метрів) за останні 14 днів та вивчити питання щодо необхідності самоізоляції таких осіб.
  1. У разі виявлення хворого за результатами епідеміологічного дослідження та за погодженням з органами охорони здоров’я необхідно призупинити функціонування групи/класу, де було виявлено хворого на період 14 днів, або всього закладу освіти.
  1. Необхідно забезпечити додаткову дезінфекцію робочих приміщень. Приміщення закладу освіти можна використовувати тільки після повної дезінфекції.
  1. Особи, які мали контакт із пацієнтом із підтвердженим випадком COVID-19 потребують самоізоляції на 14 днів.
  1. Необхідно надавати психологічну підтримку дітям, у яких виявлено первинні симптоми хвороби (висока температура, сухий кашель, лихоманка) під час ізоляції.
  1. Необхідно інформувати заклад охорони здоров’я, батьків дітей про виявлення у учасника освітнього процесу первинних симптомів хвороби (висока температура, сухий кашель, лихоманка)
  1. Керівник закладу освіти в обов’язковому порядку інформує відділу освіти апарату виконавчого комітету Новоселицької міської ради.