Опитування

Як вам наш сайт?

Переглянути результати

Loading ... Loading ...
Архів
Категорії

Нам випала честь брати участь у Форумі спільного проєкту ЄС і Ради Європи «Підтримка впровадження європейських стандартів щодо боротьби з дискримінацією та прав національних меншин в Україні”.

Нам, ЄДИНОМУ освітньому закладу румунської спільноти, випала честь брати участь у Форумі спільного проєкту ЄС і Ради Європи «Підтримка впровадження європейських стандартів щодо боротьби з дискримінацією та прав національних меншин в Україні”.
Надзвичайно важливий і потрібний проєкт, який спрямований на підтримку України на попередніх етапах переговорів про вступ до ЄС, зокрема, шляхом виконання Висновку 2022 року щодо заявки України на членство в Європейському Союзі, через узгодження законодавства та політики щодо захисту від дискримінації та прав осіб, які належать до національних меншин (спільнот) з європейськими стандартами. Про що, в принципі, і говорили поважні європейські політики та експерти.
Особлива увага приділялась освітній галузі, а саме якісному опануванню державної мови без шкоди для рідної румунської мови.
У Форумі та обговоренні брали участь:

Мачей Янчак, Голова Офісу Ради Європи в Україні, Ольга Стефанішина, Віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України (онлайн), Дмитро Лубінець, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Євген Кудрявець, Перший заступник Міністра освіти і науки України (онлайн), Ремі Дюфло, заступник Голови Представництва Європейського Союзу в Україні (онлайн), Рада Європи, Халвард
Горсет, Голова Департаменту з питань
антидискримінації, Рада Європи.
Разом з нами на цьому Форумі взяла активну участь Ауріка Божеску, директор Громадської організації «Міжрегіональне обʼєднання «Румунська спільнота України».
Такі зустрічі завжди дуже емоційні та надихаючі!
Дякуємо організаторам Форуму за чудовий майданчик для обміну думками та розвитку партнерств, запрошення та можливість участі!