Опитування

Як вам наш сайт?

Переглянути результати

Loading ... Loading ...
Архів
Категорії

День Соборності, державне свято України, відзначається щороку 22 січня

День Соборності, державне свято України, відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Це свято символізує єдність українських земель і відіграє значну роль в історії нашої країни.

У Боянському ліцеї «Лідер» , до Дня Соборності України з метою формування національної свідомості учнів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення  Дня Соборності України з учнями 7-А класу організовано та проведено ряд заходів, а саме:

  • Перегляд та обговорення відеопроєкта «Українська революція 1917–1921 років. Учні дізнались про історичне значення Соборності України, сучасні тенденції розвитку незалежної української держави;
  • Пазли на тему: “День Соборності України” , було використано пізнавальну гру-пазл «Об’єднай Україну» (контурна карта України, розділена по областях). Дві команди змагалися у вправності – хто швидше складе області-пазли в об’єднану Україну. Пазл до пазлу, область до області – і кожен учасник конкурсу на десять хвилин уявив себе будівничим рідної Батьківщини;
  • Віртуальні екскурсії в Україні, кожний зміг побувати в різних куточках України;
  • Були розглянуті та обговоренні 10 цікавих фактів про День Соборності України;
  • Учні підготувати інформацію про «100 обличь Української революції».

Святкування Дня Соборності та Свободи України виявило найщиріші почуття любові, поваги до своєї держави, спрямувало учнів Боянського ліцея «Лідер» на активну участь у розбудові сучасної України. Це свято нагадує нам, що у нас єдина держава і ми – єдиний народ! Пишаймося, що ми Українці!