Опитування

Як вам наш сайт?

Переглянути результати

Loading ... Loading ...
Архів
Категорії

Право і справедливість полягають у тому, щоб кожний мав і робив своє так, аби ніхто не мав чужого і не позбавлявся свого

Заходи проведенні до тижня прав людини

Кожного року в Україні у грудні проводиться Всеукраїнський тиждень права, у зв’язку з прийняттям Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року Загальної Декларації прав людини.

Україна взяла на себе зобов’язання виконувати зміст Декларації прав людини та інші міжнародні документи. які захищають права людей. Конституція України гарантує непорушність основних прав громадян.

Учні закладу під керівництвом вчительки правознавства Миндреску М.М. долучилися до проведення  Всеукраїнського тижня права. Оформлено стенд: «10 грудня – День прийняття ООН загальної Декларації прав людини». Класні керівники 1-11 класів, провели бесіди на правову тематику. Учні 9-го та 11-го класів переглянули фільм: «Права людини в сучасному світі» та обговорили стан захисту прав людини в Україні і у світі. Проводились тематичні бесіди та здійснювався правовий аналіз: «Конвенція про права людини» з учнями  9-11 класів. Круглий стіл: «Чи існують права без обов’язків?» з учнями 9-10 класів.

Усі заходи які проводились протягом тижня спрямовані на формування правової свідомості та навичок і звичок правомірної поведінки школярів, зміцнення їх життєвої позиції, підвищення громадянської активності, загострення почуттю непримиренності до правопорушень.

Педагогічний колектив і далі буде  продовжувати роботу з підвищення  правових знань учнів, попередження правопорушень та негативних проявів в учнівському середовищі.