Опитування

Як вам наш сайт?

Переглянути результати

Loading ... Loading ...
Архів
Категорії

Focul nu e joacă pentru copii

În timpul convorbirilor și trecerii în revistă a ilustrațiilor, educatorii grupurilor mai mici i-au familiarizat pe copii cu cauzele incendiului, au povestit ce arde și ce nu arde, i-au făcut pe copii să dorească să fie atenți la foc și le-au spus că focul este un mare pericol.

Educatorii grupurilor mijlocie și mare au extins cunoștințele copiilor despre munca unui pompier, responsabilitatea pentru viață și sănătate. În timpul plimbării, copiii au stabilit regulile de conduită cu focul, pe care le-au aflat deja, despre cauzele incendiilor, ce provoacă acestea și cum să le facă față. A creat o situație de joc „Cum să stingi focul”. Copiii au fost curioși la cele văzute.

Будь обережним з вогнем

Вогонь здавна є другом людини. Віндопомагає їй обігріватися і одягатися. З йогодопомогою людина варить метал, готує собіїжу. Вогонь рухає техніку, допомагає людиніпроникнути в таємниці космосу. Але вогоньможе стати і жорстоким ворогом, якщо з ним необережно поводитись.

Вогонь приваблює дітей і вони люблять з ним гратися. Коли дитина бере до рук скло, виделку, голку, ніж, це викликає переляк у дорослих, бо дитина може себе поранити. Однак, якщо у руках дитини з’явилисьсірники, то подібну реакцію зустрінеш не завжди, оскільки дорослі часто не розуміють, яку небезпеку приховує вогонь у руках дитини.

Тому,  середа тижня знань з основ безпеки життєдіяльності  і безпеки дорожнього руху пройшов під гаслом  «З вогнем не грайся».

Під час бесід та  розглядання ілюстрацій вихователі молодших груп ознайомили дітейз причинами виникнення пожежі, розповіли, що горить, що не горить, викликали у дітейбажання бути обережними з вогнем, та дали зрозуміти, що вогонь-це велика небезпека.

Вихователі  старших груп розширили знаннядітей про працю пожежника, відповідальність за життя та здоров’я людей. Під час прогулянки діти закріпили правила поведінки з вогнем, які  вже вивчили, про причини виникнення пожеж, до чого вони призводять і як з ними потрібно боротися. Провели ігрову ситуацію «Як погаситивогонь». Молодшим діткам було цікавоспостерігати за тим, як гасять пожежу.

Колектив дошкільного підрозділу впевнений, що завдяки спільним зусиллям у справіохорони життя і збереження здоров’ядошкільнят можна не тільки захистити їх віднебезпеки, а й закласти основи безпечноїповедінки, підготувати до подальшого більшсамостійного життя.