Опитування

Як вам наш сайт?

Переглянути результати

Loading ... Loading ...
Архів
Категорії

Місячник: «Книжка у житті дитини»

Для маленької дитини художня література й дитяча книжка є потужнім засобом емоційного розвитку, тому що спостерігаючи за виразом обличчя дорослого, який читає книгу, та розглядаючи ілюстрації, дитина намагається наслідувати  вираз обличчя того, хто їй читає вірш, казку чи оповідання, копіює вираз обличчя персонажів літературних творів – показує як вони радіють, сумують, як дивуються. Слухаючи літературні твори, дитина вчиться радіти, співчувати та сумувати. Отже вона не тільки знайомиться з різними емоційними станами людини, а й тренується відчувати та передавати свої почуття.

Тому, під час місячника «Книжка у житті дитини» цього тижня у дошкільному підрозділі НВК «Боянська гімназія» вихователі молодших груп провели з дітьми знайомство з куточком книги, його побудовою і призначенням, привчаючи правила, яких потрібно дотримуватися (брати книги чистими руками, перегортати обережно, не рвати, не м’яти, не використовувати для ігор; після того як подивився, завжди класти книжку на місце й ін), а вихователі середньої та старшої групи звернули увагу дітей на те, як створити книгу самостійно,  показали способи догляду за ними, залучаючи до спостережень за лагодженням книжок і участі в ній.

Постійне індивідуальне спілкування дошкільнят у дитячому садку з літературним та образотворчим мистецтвом, які нерозривні в дитячій книзі, поступово формує естетичні почуття і свідомість дітей.