Опитування

Як вам наш сайт?

Переглянути результати

Loading ... Loading ...
Архів
Категорії

МІСЯЧНИК БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ «УВАГА! ДІТИ НА ДОРОЗІ!»

Найвищими цінностями суспільства є життя і здоров’я дітей. Щоб дитина розвиваласягармонійною, була життєрадісною, вирослаповноцінним громадянином, вона повинна бути, насамперед, здоровою. Базовим компонентом дошкільної освіти України передбаченозабезпечення достатнього рівня необхідноїкомпетенції дитини для безпечного перебування у навколишньому середовищі.

       Щороку проводиться місячник «Увага! Дітина дорозі!», головною метою якого є збереженняжиття і здоров’я дітей на дорогах.

     В рамках цього місячника в дошкільному підрозділі НВК «Боянська гімназія» пройшли профілактичні заходи з безпеки дорожнього руху. Вихователі проводили систематичну та планомірну роботу по засвоєнню дошкільнятами правил дорожнього руху, як однієї з найважливіших складових безпеки життєдіяльності дітей.

     В кожній віковій групі створено розвивальнесередовище, де обладнаний куточок по вивченнюправил дорожнього руху. Протягом дня діти мализмогу засвоювати знання та виробляти навичкибезпечної поведінки на дорозі. Активно використовувались настільно-друковані ігри та атрибути до творчих ігор по вивченню правил дорожнього руху з дітьми, іграшкові дорожнізнаки, методична та дитяча художня література. Використовувався спеціальний іграшковийтранспорт: пожежна машина, швидка допомога, машина інспектора ДАІ, тощо. З дітьми вивчалиправила руху та переваги у дорожньому русіспеціалізованого транспорту. В закладі з року в рік поповнюється дидактичний матеріал, посібники, література, іграшки, дидактичні та творчі ігри за даною тематикою.

     Під час проведення Тижня безпекидорожнього руху проведено:

заняття: «Безпека на дорозі-безпека життя»,  з малювання  «Безпека на дорозі»;

бесіди: «Дорожні знаки – азбука водіїв та пішоходів», «Види транспорту», «Правила поведінки в транспорті»,  «Небезпека на дорозі», «Безпека на вулиці»;

спостереження : за транспортом, за вулицею, де знаходиться ЗДО, за рухом пішоходів, розглядання дорожніх знаків.

-перегляд мультиплікаційного  фільму про правила дорожнього руху «Уроки тітоньки Сови»;

дидактичні ігри: «Червоний, жовтий, зелений», «Світлофор «Моргайко»», «Транспорт»;

рухливі ігри: «Горобчики і автомобілі»Ми-машини»,, «Стій! Увага! Йди!», «Червонийовтий, зелений»

-сюжетно-рольова  гра:  «Водії»;

читання віршів та  творів художньої літератури: А. Іванова «Як нерозлучні друзі дорогу переходили», С.Носова«Автомобіль»,О.Бондарева «Азбука безпеки»;

моделювання проблемних ситуацій на дорозі;

цільові прогулянки, екскурсії до проїжджоїчастини дороги;

-конкурс дитячого малюнка на тему: «Дорожнійрух»;

консультації, бесіди з батьками на теми: «Вулицяне любить», «Діти на дорозі».