Опитування

Як вам наш сайт?

Переглянути результати

Loading ... Loading ...
Архів
Категорії

Всесвітній день вишиванки

Всесвітній день вишиванки відзначають щорічно в третій четвер травня. У цей день всі українці одягають вишиті сорочки та сукні, бо вишиванки є символом єднання, солідарності і підтримки. Сьогодні українська вишиванка всюди: без неї не обходиться жодне національне свято, вона є візиткою нашої країни.
Кольоровими нитками вона вплетена у наші традиції, з давніх-давен слугує обергом. І найважливіше те, що українська вишиванка, маючи вікову історію, не втратила своєї популярності і до сьогодні.
Дошкільна родина НВК «Боянська гімназія» також долучилися до святкування Всеукраїнського Дня вишитої сорочки . Серце переповнялося радістю та гордістю за наших маленьких україночок та українців, коли весь садок замайорів різномаїттям кольорових вишиванок. Цього дня діти, педагоги, працівники – усі прийшли на свято вишиванки у барвистих сорочках та провели на протязі дня тематичні бесіди та заняття з дітьми про традиційний одяг українського народу. Завершенням тематичних занять був флеш-моб вишиванок, у якому прийняли участь всі діти. День пройшов надзвичайно цікаво, так як кожен дошкільник готувався до цього і відчував велику відповідальність.