Опитування

Як вам наш сайт?

Переглянути результати

Loading ... Loading ...
Архів
Категорії

Безпека дитини

Формування у кожного вихованцяактивної життєвої позиції щодо власного життята власної безпеки, озброєння його знаннями та навичками безпечної поведінки вдома, на вулиці, у дитячому садку тощо, збереження та зміцненняздоров»я, формування здорового способу життядошкільнятодне з найактуальніших завдань роботипедагогічного колективу дошкільного підрозділу НВК «Боянська гімназія».

     Формування відповідального ставлення до власноїбезпеки має відбуватися на всіх етапах життялюдини, а розпочинати його варто з ранньогодитинства. Дорослі (педагоги, батьки) основну свою місію здебільшого бачать у тому, щоб захищати та оберігати дитину, але дуже важливопідготуватиїї саму до реального життя, насиченого різнимиподіями, зустрічами, ситуаціями, подекудинебезпечними. Тобто навчити дитину безпечноповодитись самостійно у довкіллі (предметному, природному, соціальному).

     Дошкільний вік характеризується зростаннямрухової активності, фізичних можливостей дитини, підвищенням допитливості, прагненням до самостійності. За відсутності життєвого досвідуце нерідко може призводити до виникненнятравмонебезпечних ситуаційУ Законі України «Про дошкільну освіту»: дитина має право на безпечніта нешкідливі для здоров’я умови утримання. Тожзахистити дитину від можливих небезпек і навчити безпечно взаємодіяти з довкіллямодне з провідних державних завдань, визначених у головному документі дошкільної освіти – Базовому компоненті.

     Тож охорона та зміцнення здоров’я, безпека дітейє головною стратегією, пріоритетом у роботідошкільного закладу. Тільки завдяки спільнимзусиллям педагогів, психологів, медиків, батьків у справі охорони життя і збереження здоров’ядошкільнят можна не тільки захистити їх віднебезпеки, а й закласти основи безпечної поведінки, підгодувати до подальшого шкільного, більшсамостійного життя.

          В рамках місячника з охорони праці та безпеки  життєдіяльності,  

16 квітня  2021, у нашому дошкільному підрозділі була проведена навчальна евакуація дітей та працівників з приміщень закладу з метою здійснення заходів, спрямованих на збереження життя та здоров’я учасників освітнього процесу на випадок виникнення пожежі.

      Навчальна евакуація розпочалася із сигналу тривоги «Увага! Навчальна евакуація. Всімпрацівникам і дітям терміново покинутиприміщення». Діти, разом із педагогічним і обслуговуючим персоналом вийшли через евакуаційнівиходи на вулицю у безпечне місце, де педагоги та медична сестра перевірила за списками наявність всіхдітей. Системний підхід до планування та проведення місячників  безпеки дасть змогу сформувати у дітей уміння бачити небезпеку, свідомо підходити до питань особистої безпеки, правильно діяти в небезпечних ситуаціях.